AktiaLogo1

Aktias strategi baserar sig på att långsiktigt öka och trygga kundernas förmögenhet på ett enkelt och ansvarsfullt sätt. I centrum för vår strategi är att kunderna ska få den bästa kundupplevelsen inom förmögenhetsförvaltning och finansiering.  Vi erbjuder våra kundsegment bestående av privatpersoner, företag och institutioner interaktiva helhetslösningar som kombinerar både personlig betjäning och användarvänliga digitala gränssnitt.

Vi söker nu dig

LEGAL BUSINESS PARTNER / OPERATIONS

för att stöda affärsutvecklingen för Aktias konsumentlåneproduktion.

 

Aktias ambition är att effektivera och automatisera kreditprocessen för att skapa en bättre kundupplevelse och minska mängden manuellt arbete. I detta arbete är affärsinriktat legalt stöd centralt. Som Legal Business Partner ansvarar du för att stöda affärsutvecklingen och digitaliseringen i första hand inom konsumentlåneproduktion och -utbud i Operations-funktionen. Du ingår i Legal Business Partner-teamet, men arbetar självständigt i nära samarbete med själva affärsområdet. Du ansvarar för att de legala aspekterna beaktas vid utvecklingen och tillhandahållandet av låne- och kortprodukterna och tjänsterna för privatkunder, innefattande relevanta processer och system samt avtal och villkor. Uppföljning av reglering och medverkan i Finansbranschens arbetsgrupper ingår i arbetet.

Vi söker en person med gedigen erfarenhet i låneprodukter samt ett brinnande intresse och ett lösningsinriktat arbetssätt för att möta och utnyttja förändringar i verksamhetsomgivningen. Du är bekväm i att fungera som sparringpartner vid systemutveckling och trivs med även tidvis kniviga juridiska frågor. Konsumentskydd och digitalisering i vid bemärkelse är områden som du är väl förtrogen med från tidigare arbetsuppgifter. Riskhantering är en naturlig del av din arbetsbild.

Vi förutsätter:

 • minst 5 årsarbetserfarenhet av kreditprodukter och konsumentskydd
 • goda kunskaper i obligationsrätt (säkerhetshantering, pantsättning, skuldebrev, fastigheter, räntor) och avtalsrätt
 • goda grunder avseende familje- och kvarlåtenskapsrätt, gärna även avseende beskattning av privatpersoner
 • vilja och beredskap att ta i där det behövs
 • ett affärsinriktat, proaktivt och självständigt arbetssätt
 • goda kommunikativa färdigheter och samarbetsförmåga
 • förmåga och intresse för att utbilda och skola, samt producera instruktioner
 • goda kunskaper i finska och engelska, svenska räknas som fördel
 • en lämplig utbildning inom juridik

Vi erbjuder dig:  

 • intressanta arbetsuppgifter där du får tillämpa och utveckla din kompetens samt vara med och utveckla framtidens bankprodukter och -tjänster
 • en professionell arbetsgemenskap
 • en arbetsplats med goda trafikförbindelser i centrum av Helsingfors
 • Aktias goda personalförmåner

Våra värderingar är modigt, kunnigt, tillsammans. Vi har ställt som mål att vara den mest eftertraktade arbetsplatsen inom bank- och finansbranschen fram till 2021. Vill du komma med på resan? Skicka in din ansökan redan i dag!

Kontaktinformation
Mera information om uppgiften på både finska och svenska ger HRS Advisors, Krister Botell tel. 050 304 2410. Skicka in din ansökan med CV och löneanspråk senast 2.12.2018.

ANSÖK HÄR / HAE TÄSTÄ

Share This