Översättare / Kääntäjä

Helsinki

 

 

 

Har du gedigen erfarenhet av att arbeta som översättare? Tilltalar ett flexibelt arbetssätt dig? Om du svarade ja redan nu kan denna befattning vara rätt just för dig!

Vi söker dig

Översättare / Kääntäjä

till Aktias kommunikationsteam för fast anställning.

På Aktias kommunikationsteam jobbar vi med svenska, finska och engelska för att hantera ett brett fält av kommunikationsbehov i företaget. I din roll som översättare jobbar du framför allt med översättning till svenska, men en stark finska och engelska är även nödvändiga. Du jobbar med olika texttyper från marknadsföring och bloggtexter till investerarkommunikation och interna anvisningar, och därmed är en god stilistisk förmåga viktig. Du har en självständig roll och möjlighet att leda och påverka ditt eget arbete, samt deltar i att utveckla översättningsprocesserna. Teamet befinner sig på Aktias nya huvudkontor med goda förbindelser i Helsingfors centrum. Vi önskar att du har möjlighet att bidra till den goda samhörigheten även på plats, men själva befattningen erbjuder flexibilitet och goda distansmöjligheter, och vid behov kan du även befinna dig på annan ort.

Till dina uppgifter som översättare hör

  • att översätta koncernens texter med betoning på finska till svenska, men även översättning till och från finska och engelska
  • att språkgranska och korrekturläsa olika texter
  • att utveckla översättningsprocesser och -kvalitet samt terminologi

Önskad kompetens

  • dina kunskaper i svenska är på modermålsnivå
  • du har utmärkta kunskaper i finska och engelska
  • lämplig översättarutbildning och erfarenhet av översättningsarbete
  • ett strukturerat arbetssätt och förmåga att styra ditt eget arbete
  • stark språkkänsla och god stilistisk förmåga
  • öppen och flexibel inställning samt god samarbetsförmåga
  • du är initiativrik, noggrann och kan hålla tidtabeller

Erfarenhet av att använda Trados samt kännedom om bank-, finans- eller försäkringsterminologi ser vi som en stor fördel.

Vi erbjuder dig härliga kollegor i en tvåspråkig arbetsmiljö, flexibla arbetssätt med goda distansmöjligheter samt Aktias goda anställningsförmåner. Aktias värderingar – modigt, kunnig, tillsammans – styr vår verksamhet.

Blev du intresserad?

För mera information kan du kontakta Krister Botell från HRS Advisors, 050 304 2410 / krister.botell(a)hrsadvisors.fi.

Skicka din ansökan med CV och löneförväntning senast 2.3.2022. Befattningen tillsätts så fort vi hittat en lämplig person.

SÖK HÄR