Senior AML Officer

Helsinki

Haemme nyt Sinua

Senior AML Officer

Implementoimaan rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisen sääntelyä ja vahvistamaan Regulatory Risk Management tiimiämme.

 

 

Tehtävänkuvaus ja vastuualueet

Tehtäviisi kuuluu rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisen sääntelyn implementointi käytäntöön. Laadit yhteistyössä liiketoiminnan kanssa rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen riskiarvioita, seuraat rahanpesun estämisen sääntelyn kehitystä ja varmistat että Aktialla on käytössään parhaat mahdolliset käytänteet rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisen aihealueella. Työskentelet osana liiketoimintaa, huolehdit sisäisistä ohjeistuksista sekä esittelet tarvittaessa asioita liiketoiminnan johtoryhmille ja hallituksen riskivaliokunnalle.

Työskentelet Regulatory Risk Management (RRM) tiimissä, jonka vastuulla on kehittää Aktian toimintaa vastaamaan sääntelyn vaatimuksia. Olet jalkauttamassa sääntelyä käytäntöön non-financial-sääntelyn osalta, valmistelet esityksiäkehityshankkeista sääntelyriskien hallitsemiseksi ja toteutat hankkeet yhdessä liiketoimintayksiköiden ja IT:n kanssa.Aiempi kokemus mm. monitorointityökalujen kehittämisestä tai finanssipakotteiden implementoinnista ovat tehtävässä eduksi.

Toivottu osaaminen

  • Useamman vuoden kokemus työskentelystä rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisen parissa sekä siihen liittyvien riskiarvioiden laadinnasta tai sääntelyn tulkinnasta
  • Vankka tuntemus asiakkaan tuntemisen ja rahanpesun estämisen prosesseista
  • Tuntemus pankki- tai varainhoitoliiketoiminnasta
  • Hyvä suomen ja englannin kielen kirjallinen ja suullinen osaaminen
  • Hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky toimia matriisiorganisaatiossa sekä työskennellä itsenäisesti ja oma-aloitteisesti
  • Ratkaisukeskeinen lähestymistapa asiantuntijatyöhön ja kyky avata kompleksisia sääntelyasioita helposti ymmärrettäviksi käytännön prosesseiksi
  • Soveltuva korkeakoulututkinto (esim. OTM, KTM)

Eduksi katsomme

  • Aiempi kokemus rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen vastaisten monitorointityökalujen kehittämisestä tai toiminnallisesta määrittelytyöstä
  • Kokemusta kansallisten ja kansainvälisten finanssipakotteiden implementoinnista
  • Hyvä ruotsin kielen osaaminen tukee työtäsi Aktian kaksikielisessä ympäristössä

Tarjoamme sinulle avainaseman Aktian sisäisen valvonnan ja vastuullisen yrityskulttuurin kehittämisessä läheisessä yhteistyössä liiketoiminnan kanssa. Työskentelet osana ammattimaista ja sparraavaa työyhteisöä monipuolisten tehtävien parissa, joissa voit hyödyntää ja kehittää osaamistasi. Sijaitsemme Helsingin ydinkeskustassa hyvien kulkuyhteyksien päässä ja tarjoamme joustavat työskentelymahdollisuudet. Aktian arvot – rohkeasti, osaavasti, yhdessä – ohjaavat toimintaamme, käyttäytymistämme ja asennoitumistamme kaikissa tilanteissa.

Kiinnostuitko?
Lisätietoja tehtävästä antaa HRS Advisorsin konsultti Krister Botell, 050 304 2410. Lähetä hakemuksesi palkkatoivomuksineen viimeistään 27.3.2022. Käsittelemme hakemuksia jo hakuajan kuluessa, ja tehtävä voidaan täyttää sopivan henkilön löytyessä.

HAE TÄSTÄ