Suorahaku eli Headhunting

Rekrytoinnin ulkoistaminen kannattaa

Suorahaku – Headhunting

Etsitkö avoimeen työtehtävään sopivia työntekijöitä? Suorahaun eli headhuntingin avulla sopiva henkilö voidaan löytää ilman, että työpaikasta ilmoitetaan julkisesti. HRS Advisors on rekrytointeihin keskittynyt asiantuntijayritys, jossa työskentelee joukko psykologitaustaisia henkilöstöalan ammattilaisia. Toimipisteemme sijaitsevat Espoossa, Tampereella ja Turussa, joiden kautta palvelemme asiakkaitamme koko Suomen alueella.

Suorahaku eli headhunting toimii siten, että etsimme sopivia ehdokkaita aktiivisesti julkisten tiedonlähteiden kautta. Suorahakuprosessin aluksi analysoimme asiakkaan tarpeen ja tilanteen huolellisesti. Syvällinen kartoitus takaa sen, että työyhteisö ja rekrytoitava henkilö sopivat yhteen mahdollisimman hyvin ja henkilön osaaminen vastaa työnantajan odotuksia.

Kun löydämme työtehtävään sopivan ehdokkaan, otamme häneen suoraan yhteyttä ja tiedustelemme hänen kiinnostustaan kyseiseen tehtävään. Toimeksiantoon voi kuulua esimerkiksi työtehtävään pätevien ehdokkaiden etsiminen ja haastatteleminen, minkä jälkeen esittelemme heistä sopivimmat asiakkaalle. Lopullisen päätöksen valinnasta tekee työnantaja, jonka palvelukseen työntekijä tulee.

Milloin kannattaa hyödyntää suorahakua?

Suorahaku sopii käytettäväksi silloin, kun halutaan löytää markkinoiden paras tekijä tehtävään. Menetelmää voidaan käyttää esimerkiksi silloin, kun avoimesta tehtävästä ei voida kertoa julkisesti tai kun kohderyhmä on erittäin spesifi. Headhunting auttaa herättämään myös passiiviset työnhakijat aktiivisiksi.

Tyypillisesti menetelmää hyödynnetään ylimmän johdon ja joidenkin erityisasiantuntijoiden rekrytoinnissa. Suorahaun avulla on mahdollista kartoittaa useita kymmeniä tai jopa satoja päteviä ehdokkaita. Yleensä haastattelemme heistä noin 10–20 ja asiakkaalle esittelemme noin 3–7 sopivinta ehdokasta asiakkaan tarpeesta ja haettavasta tehtävästä riippuen.

Rekrytoinnin ulkoistaminen kannattaa

Headhunting rekrytointitapana kasvattaa suosiotaan jatkuvasti yritysten keskuudessa. Ulkoistamalla rekrytoinnin meille säästät sekä aikaa että vaivaa. Samalla voit käyttää kallisarvoisen aikasi oman liiketoimintasi kehittämiseen. Asiantuntijoiden hoitaessa rekrytoinnin vältytään riskeiltä ja tehdään osuvampia valintoja. Palveluidemme avulla löydät etsimäsi henkilön nopeasti, tehokkaasti ja vaivattomasti. Osumatarkkuutemme on korkea, eli löydämme sen, mitä olemme hakemassa. Nopean palvelun ansiosta olemme ketterämpiä kuin kilpailijamme.

Tavoitteemme on tyytyväinen asiakas, ja siksi pyrimme huomioimaan asiakkaidemme tarpeet monipuolisesti. Tarjoamme joustavia ja tehokkaita ratkaisuja yli 80 eri toimialalla. Haluamme rakentaa pitkäaikaisia kumppanuuksia, joissa osataan vastata asiakkaan kaikkiin tarpeisiin. Toimintamme perustana on ehdoton luotettavuus ja rehellisyys.

Aloita rekrytointisi tästä!

Share This