Riku Huikuri , PsM, KTM

Olen toiminut pitkään asiakkaan puolella henkilöstöpäällikön ja -johtajan rooleissa. Johtoryhmätyöskentely ja erilaisten tiimien johtaminen on minulle tuttua erityisesti teknologiayrityksistä. Nyt konsulttina työskennellessäni katson asioita vahvasti asiakkaan näkökulmasta ja pyrin aina tarjoamaan tarkoituksenmukaisimman ratkaisun tarpeesta ja tilanteesta riippuen.

Ilahdun, kun ihmiset pääsevät urallaan eteenpäin ja juuri heille sopiviin tehtäviin. Rekrytointi ja suorahaku ovat nykyisin enemmän sparrausta kuin pönötystä, sekä asiakkaiden että ehdokkaiden kanssa toimittaessa. Myös johtaminen on muuttunut ja johtoryhmien kehittämisessä on huomioitava päivittynyt ihmiskuva ja se, mikä nykyisin johtamisessa on oleellista.

Opiskelin nuorempana vähän kaikenlaista, psykologiasta ja markkinoinnista uskontotieteeseen ja sosiaalipolitiikasta ranskan kieleen. Koen, että henkilöstö- ja johtamisasioiden parissa pääsen hyödyntämään psykologin ja ekonomin koulutustani kaikkein parhaiten. Olen aina ollut kiinnostunut kansainvälisyydestä ja kielistä. Saksassa ja Ranskassa viettämieni vuosien ansioista koen ymmärtäväni myös kansainvälistä liiketoimintaa hivenen paremmin.

Meillä on vaimoni kanssa kaksi teini-ikäistä nuorta sekä kadulta pelastettu kollikissa. Harrastamme paljon musiikkia, elokuvia ja kulttuuririentoja. Lisäksi meillä kullakin on omat intohimomme, itse hurahdin padeliin muutama vuosi sitten.

Nyt konsulttina työskennellessäni katson asioita vahvasti asiakkaan näkökulmasta ja pyrin aina tarjoamaan tarkoituksenmukaisimman ratkaisun tarpeesta ja tilanteesta riippuen.