KATJA MÜLLER , Head of People and Culture, Global Delivery

Olen viettänyt valtaosan työurastani monipuolisissa HR-tehtävissä teknologia-toimialalla. Olen ollut niin isoissa kansainvälisissä organisaatioissa kuin pienemmissä ja kotimaissa yrityksissä, ja parhaillaan työskentelen Viron digitalisaatiotarinankin takaa löytyvässä informaatioteknologia- ja -strategiatalossa Head of People & Culture -roolissa. Ennen in-house HR:ään siirtymistä työskentelin 5 vuotta rekrytointikonsultoinnin puolella, joten HRS Advisorsin toimialakin on tullut tutuksi. Koulutukseltani olen ekonomi Aalto-ylipiston edeltäjästä eli Helsingin Kauppakorkeakoulusta pääaineena johtaminen, mikä onkin tukenut hyvin liiketoimintalähtöistä HR-työtä. Vierasta titteleiden ja saavutusten listaamista, sillä uskon ja tiedän, että kukaan ei menesty yksin, vaan kaiken takana on yhteistyö. Eri tiimien kanssa olenkin sitten saanut ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa niin hyperkasvua, kansainvälistymistä, yrityskauppoja kuin organisaatiomuutoksia.

Vapaa-ajalla kulutan kaupunkikulttuuria: museoita, gallerioita, keikkoja ja konsertteja, niin kotimaassa kuin matkaillen, liikun sekä harjoitan aktiivista kyllästymistä Vanhan Porvoon esteettisessä ympäristössä.

HRS Arvisorsin Advisory boardiin tuon käytännön kokemusta tietotyön ja teknologiatoimialan arjesta, mm. kasvuhaasteista, osaajapulasta ja modernin työn vaatimuksista niin asiantuntijatyössä kuin johtamisessa.

Hybridityö, osaajapula ja sitouttamisen haasteet ovat tulleet jäädäkseen. Mielestäni työelämän murroksessa pärjäävät sellaiset organisaatiot, jotka ovat muokanneet rakenteensa, prosessinsa, johtamisensa ja toimintatapansa niin että ne tukevat eriaikaista ja -paikkaista työskentelyä, ei vain tietoteknisiä ratkaisuja tai palaverikäytäntöjään. Myös ne organisaatiot, jotka ovat tunnistaneet mistä heille kriittiset osaajat löytyvät ja millä juuri heitä houkutella. Tämä muuttaa niin osaajaprofiilien määrittelyä, rekrytointiprosessia, työsuhteiden muotoa, kuin etuja ja työn joustomahdollisuuksia. Organisaatiot jotka pystyvät tarjoamaan henkilöstölleen työn merkityksellisyyttä, hyvää johtamista ja osallistavaa yrityskulttuuria sekä jatkuvia oppimis- kehittymis- ja vaikuttamismahdollisuuksia menestyvät muuttuvan työelämän keskellä. Nämä ovat tämän päivän hygieniatekijöitä.

Organisaatiot jotka pystyvät tarjoamaan henkilöstölleen työn merkityksellisyyttä, hyvää johtamista ja osallistavaa yrityskulttuuria sekä jatkuvia oppimis- kehittymis- ja vaikuttamismahdollisuuksia menestyvät muuttuvan työelämän keskellä.