LAURI NUMMENMAA , Professor

Olen lääketieteellisen kuvantamisen professori, aivotutkija ja laillistettu psykologi, joka on kiertänyt Cambridgen ja Teknillisen korkeakoulun kylmälaboratorion kautta takaisin Turkuun. Johdan valtakunnallisessa PET-keskuksessa Human Emotion Systems -laboratoriota, jossa tutkimme antimateriakuvantamista käyttäen tunteita aina molekyylitasolta arkipäivän vuorovaikutukseen ja ihmisten päätöksentekoon ja käyttäytymiseen asti.

Olen ihmistieteiden moniottelija, ja tunteiden lisäksi hallitsen saumattomasti tekoälyn ja uusimpien laskentamenetelmien käytön ihmisten käyttäytymisen ennakoimisessa. Olen kirjoittanut yli 150 tieteellistä artikkelia ja useita suosittuja tieto- ja oppikirjoja, sekä hankkinut tutkimusryhmällemme miljoonia euroja rahoitusta mm. Euroopan tiedeneuvostolta, Suomen Akatemialta, sekä Sigrid Juseliuksen säätiöltä. Olen myös saanut useita suuria tiedepalkintoja kuten Akatemiapalkinnon ja Kordelinin säätiön palkinnon. Verkostoni ulottuvat tiedekentän lisäksi myös terveydenhuollon ja tekniikan eri aloille.

Rakkain harrastukseni on musiikki. Soitan trumpettia useissa eri kokoonpanoissa, mutta moni muukin instrumentti aina kitarasta saksofoniin taittuu tarvittaessa musisointiin. Rakastan myös klassikkoautoja, ja eiryisesti Porschet ovat lähellä sydäntäni. Vapaa-aikani vietän mieluiten Turun saaristossa – joko veneillen tai mökkeillen.

Mielestäni yritys menestyy, jos se näkee historiansa avulla myös kauas tulevaisuuteen.

Yritys menestyy, jos se näkee historiansa avulla myös kauas tulevaisuuteen.