Joni Metsänraja , PsM, VTM

Psykologin työssä minua kiehtoo, miten ihmisten yksilölliset erot voidaan selvittää mahdollisimman tarkasti ja miten tätä tietoa voidaan hyödyntää. Moni meistä pystyy työskentelemään monenlaisissa tehtävissä, mutta kukaan ei ole hyvä kaikessa. Onkin mahtavaa, kun voin auttaa työnantajaa löytämään itselleen huipputyypin töihin, joka sujahtaa osaksi työyhteisöä ja parhaimmillaan saa paikan kukoistamaan entistä paremmin.

Ennen psykologiksi kouluttautumista olen tehnyt työurallani monenlaista. Nuorena aikuisena minulla oli tärkeää nähdä kaikenlaisia töitä, jotta sain paremman kuvan erilaisista ihmisistä ja työelämästä eri ilmiöineen. Tämän jälkeen kouluttauduin valtiotieteiden maisteriksi hankkiakseni laajempaa perspektiiviä yhteiskuntaan ja yksilöihin vaikuttaviin kulttuurisiin pohjavirtoihin. Opintojeni jälkeen työskentelin opetusmaailmassa vuosikausia, kunnes veri alkoi vetää toisenlaisiin tehtäviin.

HRS:lle minut toi mahdollisuus työskennellä työmaailman hermolla. Firmassamme yhdistyy työ- ja organisaatiopsykologian asiantuntijuus, ajantasaiset metodit ja palveluiden jatkuva kehittäminen. On ilo kuulua tähän dynaamiseen porukkaan.

Vapaa-ajalla minulla ei ole ongelmia liiallisen ajan kanssa. Huolen siitä pitävät perhe-elämä, johon kuuluvat vaimo, pari pientä lasta sekä koira. Yritän löytää aikaa käydä kuntosalilla ja suunnitelmissani on jälleen jatkaa thainyrkkeilyä, joka on ollut pitkäaikainen harrastukseni. Myös kaunokirjallisuus ja elokuvat ovat lähellä sydäntäni.

Moni meistä pystyy työskentelemään monenlaisissa tehtävissä, mutta kukaan ei ole hyvä kaikessa.