Pasi Harttunen

Olen toiminut kansainvälisten HR-ratkaisujen parissa kohta jo parikymmentä vuotta, asuinmaakin on vaihtunut siinä välissä moneen kertaan. Kiinnostavinta on ollut, varsinkin EU:n itälaajentumien myötä, havainnot ihmisten kyvykkyydestä muuttua, kehittyä ja sopeutua. Kurottaminen kohti uutta on haastanut konsultinkin hiomaan käytäntöjään asiakastyössä. Mutta yhä edelleen pyrin siihen että palvelen työn tilaajaa aina tarkoituksenmukaisimmalla tavalla ja kandidaattia niin että kohtaaminen olisi lämmin, asiantunteva ja aito.

Valmentava ote ja terve kiinnostus yksilöä kohtaan on tullut työelämään pysyvästi. Onneksi niin, sillä jokaisella meistä on omat vahvuutemme ja kun pääsemme vuorovaikutukseen työssämme, hyvinvointimme heijastuu ympärillemme monin eri tavoin. Kohdallani erityisen ilahduttavaa on kokea nuorten raikas ajattelu ja kertakaikkinen rohkeus ottaa valtavia harppauksia teknologian hyödyntämisessä.

Koronasulkujen alettua päätin että aika on käytettävä itsensä kehittämiseen ja lähdin tavoittelemaan maisterintutkintoa. Opiskelu vanhemmalla iällä ja vieraalla kielellä on ollut yksi parhaista päätöksistäni, tarjoten aivan poikkeuksellisia näkökulmia sekä itseeni että tähän myllertävään maailmanaikaan. Arjen osasten yhteensovittaminen ei onnistuisi ilman perheen (puoliso ja kaksi aikuista poikaa) ymmärrystä, luonto, kulttuuri ja ystävät ovat vapaa-ajan keskiössä.

Valmentava ote ja terve kiinnostus yksilöä kohtaan on tullut työelämään pysyvästi. Onneksi niin, sillä jokaisella meistä on omat vahvuutemme ja kun pääsemme vuorovaikutukseen työssämme, hyvinvointimme heijastuu ympärillemme monin eri tavoin.