Kiitosten aika

Vuoden loppu on luonnollinen hetki pysähtyä ja peilata mennyttä. Tässä kohtaa vuotta kiitellään usein yhteistyökumppaneita ja kollegoita kuluneesta vuodesta ja hyvin sujuneesta yhteistyöstä. Positiivinen palaute on tärkeää ja tekee tehtyä työtä näkyväksi. Usein merkityksellisin kiitos jää kuitenkin sanomatta.

Mitä jos tänä vuonna muistaisit kiittää myös itseäsi?

Itseään on ehkä helpompi kiittää konkreettisista saavutuksista tai tilanteista, joissa on vaikeuksien kautta noussut voittoon. Kiitos kun jaksoin yrittää, vaikka alussa tuntui, ettei tästä tule mitään. Kiitos kun saatoin pitkän projektin sinnikkäästi loppuun.

Toisten on helpompi kiittää siitä, että ovat työyhteisössä tukeneet muita ja olleet avuksi muille. Kiitos kun jätin omat tehtävät hetkeksi syrjään ja neuvoin kollegaa. Kiitos kun muistin hakea kahvit ja maidot, myös ne kasvimaidot.

On tärkeää muistaa kiittää itseään myös muista pienistä ja merkityksellisistä asioista. Kiitos kun tarkastin yksityiskohdat vielä kerran ja huomasin pienet virheet. Kiitos kun huolehdin itsestäni ja pidin taukoja työpäivän aikana.

Voit kiittää itseäsi myös arjesta. Kiitos kun imuroin, onpa ihana aloittaa viikonloppu puhtaassa kodissa. Kiitos kun laitoin perheelle ruokaa ja muistin kääntää kurarukkaset kuivumaan. Kiitos kun nousin aamulla ja ehdin ajoissa, enkä torkuttanut viittä kertaa.