HRS Advisors henkilöarvioinnin kouluttajaksi

HRS Advisorsin henkilöarviointikoulutus on hyväksytty Psykologiliiton psykologisen henkilöarvioinnin sertifikaattiin johtavaksi täydennyskoulutukseksi

HRS Advisors on laadustaan tunnettu psykologisen henkilöarvioinnin asiantuntija ja henkilöarviointiamme on hyödynnetty jo tuhansissa vaativissa henkilövalintatilanteissa. Sisäinen henkilöarviointikoulutuksemme on nyt hyväksytty Suomen psykologiliiton psykologisen henkilöarvioinnin sertifikaatin edellyttämäksi täydennyskoulutukseksi. Syksystä 2024 alkaen tarjoammekin henkilöarvioinnin täydennyskoulutusta psykologisen henkilöarvioinnin sertifikaatista kiinnostuneille psykologeille.  

Koulutuksemme tavoitteena on vahvistaa Suomessa toimivien psykologien henkilöarviointiosaamista. Olemme ainoa taho, joka tarjoaa sertifikaatin myöntämiseen vaadittavaa täydennyskoulutusta.  

Muut sertifikaatin myöntämiseen liittyvät ehdot sekä tietoja psykologisen henkilöarvioinnin sertifikaatista löydät täältä.  

Hen­ki­lö­ar­vioin­ti­kou­lu­tuk­sem­me sisällöt ovat 

  • Henkilöarvioinnin perusteet (2op)  
  • Haastattelu ja vuorovaikutus (2op)  
  • Henkilöarvioinnin muut menetelmät (2op)  
  • Henkilöarviointi erityistilanteissa (2op)  
  • Itseohjautuva oppiminen ja työssä oppiminen (2op) 

Ensisijaisina oppimismenetelminä koulutuksessa ovat lähiopetus, käytännönläheiset välitehtävät, alan kirjallisuuteen tutustuminen sekä mentorointi, joka tukee käytännön työssä oppimista.  

Tarkemmat tiedot koulutuksen hinnoitteluja ja aikatauluja koskien julkaistaan jatkossa nettisivuillamme osoitteessa hrsadvisors.fi. Tutustu kouluttajiimme täältä.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi oheisen lomakkeen kautta, niin olemme sinuun yhteydessä. Luvassa mm. ennakkoilmoittautumismahdollisuus etuhintaan kevään 2024 aikana! 

Odo­tel­les­sa­si yh­tey­den­ot­toam­me, voit tutustua aja­tuk­siim­me blogissa:

Psykologinen henkilöarviointi – mitä lisäarvoa se antaa hakijalle?

Neljä myyttiä henkilöarvioinnista

Asiantuntijasta esihenkilöksi – miten tunnistaa potentiaali?

Henkilöarviointi työhyvinvoinnin tukena